De GevangenisKapel

kapel uitsnede
Grootte en capaciteit
De GevangenisKapel is de oude eerste 'cellulaire' gevangeniskerk op het terrein van het gevangeniscomplex. Binnen treft u een open hoge ruimte aan. De ruimte wordt verhuurd met een standaard inrichting. De vide van de Kapel is 50m2. Hier staat dan ook een vaste bar voor de ontvangst van uw gasten, de break tijdens uw bijeenkomst of de borrel na afloop.

Het maximum toegestaan aantal gasten voor de GevangenisKapel bedraagt 160 personen. Uiteraard is de maximale groepsgrootte ook afhankelijk van de opzet van uw bijeenkomst.

Klik voor gedetaileerde plattegronden 'hier'.

Buitenruimte
De GevangenisKapel beschikt over een eigen buiten; een voormalige luchtplaats. Deze tuin ligt ingeklemd tussen de muur van de Kapel, cellenvleugel D en het originele gevangenishek. De tuin is ruim 350m2 en groot genoeg voor de ontvangst van uw gasten, het houden van een barbecue ter afsluiting van uw bijeenkomst of een zomerse lunch als break van uw vergadering. De tuin van deze luchtplaats is naar origineel ontwerp van één van de voormalige bewaarders en naar haar vernoemd; Corrie's Place. Tevens is het mogelijk de tuin te overkappen zodat u en uw gasten gegarandeerd droog zitten.
kapel tuin
Praktisch
Op de begane grond treft u een heren- en een damestoilet aan. Het gebouw heeft 3 toegangsdeuren waarvan twee bereikbaar zijn via de grote luchtplaats. De derde deur leidt naar de kleinere binnentuin. Via het voormalige gevangenishek heeft u een eigen ingang naar de Kapel. De binnentuin is ook een voormalige luchtplaats van de gevangenen. Deze tuin is door uw gastengroep te privé te gebruiken van huur van de GevangenisKapel. Door de trappen is de GevangenisKapel slecht toegankelijk voor mindervalide gasten. In het gebouw is een losse oprij plaat aanwezig. Onze dutymanager assisteert uw gast(en) hierbij graag.

Licht, geluid en AV
In de GevangenisKapel kunt u gebruikmaken van de standaard sfeerverlichting en de basis geluidsset. Op de locatie zijn geen standaard faciliteiten op het gebied van AV-techniek. Wensen hierover en aanvullende wensen voor licht- en geluidstechniek worden voor u verzorgd door Peitsman Licht & Geluid. Vraagt u naar Robert Raadsen of Peter van der Weijde. Zij zijn u graag van dienst.

Inrichting en decoratie
In de GevangenisKapel is vanaf februari 2014 vaste set meubilair aanwezig. Dit meubelpakket zal bestaan uit 5 steigerhouten statafels, 2 buffetdelen op de begane grond, een bar op de vide en 100 stoelen. Daarnaast staan er standaard 4 steigerhouten sokkels in de Kapel met daarop grote zilveren vazen. Ook zijn er kleine zilverkleurige vazen aanwezig voor decoratie van de statafels. Aanvullende wensen op het gebied van inrichting of vragen over decoratie van de GevangenisKapel neemt u contact op met de Dordtse Bazar. Vraagt u naar Roel Meyer of Thea Meyer. Zij zijn u graag van dienst.
kapelCatering
Tijdens uw bijeenkomst, vergadering of workshop wilt u uw gasten uiteraard een kopje koffie, een gezonde lunch, een heerlijk diner of een verrassend buffet aanbieden. Wij bevelen van harte MaGuise Catering en Van der Linde Catering + Evenementen hiervoor aan. U kunt ook gebruikmaken van uw eigen (voorkeurs)cateraar; leest u daarvoor de algemene voorwaarden en uitgangspunten in de huurovereenkomst.

Bereikbaarheid en parkeren
De GevangenisKapel is zowel met eigen vervoer als openbaar vervoer goed te bereiken. Slecht 5 minuten van afslag 14 op de A20 en 10 minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal Station. Tramlijn 4 stopt voor de deur. Daarnaast beschikt het complex over 50 eigen parkeerplaatsen. Voor het parkeren op het binnenterrein geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Wanneer u exclusief voor uw gezelschap plaatsen wilt reserveren, gelden daarvoor vaste tarieven.

free joomla templatesjoomla template

Contact

Voor interesse in de locatie, een locatiebezoek en een offerte op maat voor uw (commerciële) bijeenkomst of evenement, belt u met 010 – 87 01 666 of mailt u naar onze infomail.

Op de hoogte blijven over de ontwikkelingen en de culturele bijeenkomsten? Volg ons dan op Twitter en op Facebook.

GevangenisKapel Rotterdam is een
project van Co Solo en Tuin van Noord.

Website doorzoeken?

2019  Gevangenis Kapel Rotterdam